01.01.2015 3431

FEVZİ ÇAKMAK İLKOKULU TARİHÇESİ

1984 yılında HavaTuğgenaral Baki AYDIN hava lojmanları bölgesi içerisinde bir okul yapılması fikrini ortaya atmış, ilgili dairelere müracaatla okul yerinin tespitini yaptırarak planlamaya aldırtmıştır. Hava Tuğgenaral Osman BAŞÇELİK zamanında okulun yapımına başlanmış; su basmanı 9´uncu Ana Jet Üssü, Ordu Donatım Okulu, YSE ve MTA işbirliği ile tamamlanarak kısa sürede Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilmiştir. Su basmanı inşaatına maddi ve manevi açıdan destek veren, ekipman ve araç temin eden yöneticilerimize ve bizzat çalışan askerlere teşekkürü borç biliriz. Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığımız inşaatı hızla bitirerek 1985-1986 eğitim öğretim yılı başında okulu hizmete açmıştır. Okulun donanımında hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Hava Tuğgenaral Sabahattin ÇATIREL Beyefendiye şükranlarımızı sunarız.Okulumuzun resmi açılışı 18.01.1986 tarihinde zamanın Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Metin EMİROĞLU tarafından yapılmıştır. Öğrenci sayısındaki artışla ihtiyaca cevap veremeyen okulumuza 2002 yılında iki katlı 13 derslikli ek bina yapılmıştır. Hava Tuğgeneral Erdoğan BUCAK´ ın yardımları ile 2005 yılında okul bahçesine Kapalı spor salonu yapılmıştır. 2011 yılında okul binası dışına bir kantin binası yapılmıştır.6287 sayılı kanunun uygulamaya geçmesi nedeniyle okulumuz 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren İlkokul olarak hizmet vermeye başlamıştır.1985-1986 Eğitim Öğretim Yılı başında yapılan B Blok, yenisi yapılmak üzere 2021 Ağustos ayında yıkılmıştır.